1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz płuca prawego D38.1 Proszę o informacje . |
Marcin J
Odpowiedzi: 150
Wyświetleń: 60481
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-05-31, 06:37 Temat: Guz płuca prawego D38.1 Proszę o informacje . |
Przyjmij wyrazy wspolczucia.
Mama patrzy dumnie z gory.
Spotkamy sie tam wszyscy. |
Marcin J
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-05-30, 16:23 Temat: Guz płuca prawego D38.1 Proszę o informacje . |
Zadbalas o wszystko,
Jestescie na ostatniej prostej tej potwornej choroby.
Mama gotowa do przejscia na tamten swiat.
Tak bedzie lepiej, niestety ale w tej chwili Mama mogla by zaczac cierpiec. Lepiej kilka dni wczesniej a godnie.
Pozdrawiam mocno zyczac wewnetrznego spokoju |
Marcin J
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-05-29, 08:43 Temat: Guz płuca prawego D38.1 Proszę o informacje . |
Zadbaj o nawilzanie ust.
Wiem co czujesz, sam niedawno szedlem ta droga.
Daj Mamie odejsc w spokoju, badz przy niej aby czula sie bezpiecznie.
Jestem z Wami. |
Marcin J
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-04-27, 08:00 Temat: Guz płuca prawego D38.1 Proszę o informacje . |
Co jeszcze mozesz zrobic, byc przy Mamie, spelniac jej zachcianki, zapewnic opieke HD, smiac sie i zartowac, w tej chwili ogromna role odgrywa chec zycia i forma psychiczna, zbliza sie wiosna, pogoda na tyle ladna ze na spacerki mozna chodzic.
Z mojego doswiadczenia wiem ze polozenie sie w lozku, badz spedzanie calych dni w domu nie jest sprzyjajace walce z ta choroba.
Opieke medyczna zostawil bym fachowca, zadbaj o mame aby byla w dobrej formie, chemia drugie rzutu jest rowniez terapia przedluzajaca zycie i poprawiajaca stan chorego, a przy DPR zdaje sie jest dosc obiecujaca.
Niekonwecjonalne, hmmm jakby byly mysle ze i lekarze uznali by ich slusznosc i zalecali jako terapie uzupelniajaca, u nas wskazano Omege 6 i jeszcze kilka suplementow diety (czy pomoglo, niewiem, wazne ze nie zaszkodzilo), byc moze wizyta u dietetyka mogla by wskazac suplementy na wzmocnienie Mamy.
Jezeli Mama nie bedzie miala "sily" nawalke to nie zmuszaj jej, czesto chorzy boja sie kolejny raz isc przez chemie, widza co rak i chemia robi z innymi chorymi na oddziale, ja sam uczestniczac w chemioterapi dziennej spedzalem tam wiele godzin, niejednokrotnie byl okropny zal patrzac na walke ludzi i ich stan.
Pozdrawiam i zycze wiele zdrowia Mamie. |
Marcin J
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-03-02, 08:42 Temat: Guz płuca prawego D38.1 Proszę o informacje . |
Bogusia,
Mi HD powiedzialo ze nie ma znaczenie ze Tesc jest pod opieka onkologa, mimo ze odmowiono mu chemi HD powiedzialo ze jest na tyle silny ze powinnien ja przyjac ale ja nie o tym...
Skierowanie otrzymasz od lekarza pierwszego kontaktu (jezeli onkolog nie chce takowego wydac) i nie ma tu zadnej kolizji, HD nie leczy zapewnia pomoc p. bolowa, udostepni sprzet medyczny w razie potrzeby, jedyne co to trzeba informowac lekarza onkologa o lekach ktore Mama przyjmuje przepisane przez lekarza HD.
Twoja Mama jest wlasnie leczona paliatywnie z tego co sie orietuje, takze nie ma powodu aby odmowiono opieki przez HD.
Skoro onkolog twierdzi ze to jeszcze nie "czas", to zapytaj szanownego onkologa czy gwarantuje ze w momencie kiedy on stwierdzi iz to ten "czas" bedzie miejsce w HD!!!, lekarze z HD moga tylko przyjsc zalozyc karte opieki i kontrolowac Mame nawet raz w miesiacu, wazne aby karta zostala zalozona.
Pozdrawiam serdecznie i zycze Wam duzo sily. |
|
|